När jag var städhjälp

Jag hann inte färdigt med frågorna på långa vägar sist. Ni som inte hängt med kan få en snabb återblick: Jag svarar alltså nu på frågor om den tid under vilken jag arbetade som städhjälp. När jag lät berätta detta, för ett par veckor sedan, gick ett sus genom er läsare. Det verkade vara många som: 1) Missat att jag arbetat som städhjälp, och 2) Tyckte att det var oerhört fascinerande att någon med mitt nuvarande yrke arbetat med något sådant. Så är det i alla fall. Denna gång ska jag återigen besvara era frågor om sagda karriär. 

När var du städhjälp?

Jag arbetade faktiskt som städhjälp i min hemstad under tre års tid. Det känns inte som att det var så länge nu när jag tänker på det. Det känns som att det var en betydligt kortare tid. Så var dock inte fallet. Det fanns en tid då jag hade svårt att veta vad jag skulle göra. Min mamma hade varit städhjälp i hela min uppväxt och det var hon som fick in mig på jobbet. Jag tyckte omedelbart om det och kände att stressen kring karriär kunde få vänta. Det viktigaste är väl ändå att man trivs i sin tillvaro, tycker ni inte? Jag trivdes i alla fall med att vara städhjälp under alla mina tre år.

När jag sedan flyttade till storstan började jag min tid med att arbeta som städhjälp en sommar. Det var det jag kunde och det jag kände mig bekväm med. Valet var naturligt.

Umgås du med någon kollega från tiden som städhjälp?

Ja, det gör jag faktiskt. Ni känner säkerligen till att jag nämner en person som heter Maggan emellanåt. Detta är en kompis till mig som jag lärde känna under denna tiden. När jag började som städhjälp hade hon varit verksam i över 10 år. Vi slutade dock ungefär samtidigt. Jag för att börja plugga och hon för att hon skulle få barn. Två rimliga anledningar. Maggan tog dock upp jobbet som städhjälp senare. Det gjorde som bekant inte jag.

Vill du bli städhjälp igen?

Nej, jag är av den bestämda uppfattningen att var sak har sin tid. Det var en tid då jag arbetade med städhjälp och den är inte längre. Nu blickar jag framåt.

Fler frågor? Om städhjälp eller något helt annat? Ställ dem så ser jag till att besvara så snart som möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *