10 år på städföretag

Jag lät nyligen berätta om hur det känns att det redan gått ett år sedan jag slutade på städföretaget. För er som missat detta inlägg – eller rent av denna del av min ”historia” – kan jag berätta lite snabbt:

Under 10 år hade jag ett städföretag ihop med en vän. Vi startade en gång i tiden mot bakgrund av vännens erfarenhet inom städtjänster och min entreprenörsbakgrund. Det gick bra, får man väl säga. Vi hade en stadig tillväxt under alla år jag var med på städföretaget. Vi växte både i kapital och i personalstyrka. Sedan, för ett år sedan och alltså efter ett decennium på vårt städföretag tackade jag för mig. Ett lite sorgligt beslut men det kändes rätt. Man får inte bli för bekväm var man är i livet. Det är min filosofi och jag har för avsikt att följa den slaviskt.

Med detta sagt. Många frågor har kommit in sedan jag berättade att det nu hade gått ett år ”utan” städföretag. Jag tänkte att jag skulle besvara några av dem och förhoppningsvis stilla lite nyfikenhet hos er.

Vad gör du med tiden du annars la på ditt städföretag?

Just tidmängden är ganska oförändrad. Jag har alltid sett till att vara på jobbet under 9 timmar om dagen och inte längre. Denna inställning applicerades på städföretaget och det gör den även nu. Nu för tiden jobbar jag med IT. Jag har med andra ord gått tillbaka till min gamla inriktning. Så svaret på frågan är alltså att jag jobbar med annat under timmarna som förut lades på mitt städföretag. Den övriga tiden läggs som vanligt på de fritidsintressen jag har. Golf, vänner, middag och allmänt gott leverne.

Saknar du att ratta städföretag?

Ja, det kan jag verkligen göra. Särskilt vissa dagar. Jag och min vän, och före detta partner, hörs nästan dagligen och då får jag inblickar i verksamheten. Då kan jag sakna den där tiden mycket. Men återigen: Var fas i livet har sin plats. Jag har lagt detta bakom mig, all nostalgi till trots!

Kommer du återvända någon gång?

Nej, inte om jag inte helt ändrar livsfilosofi. Jag tror att det var ett bra beslut för mig att lämna nämnda städföretag. Jag kände mig färdig med min roll på bolaget. Det hade inte blivit bra och jag varit kvar i 10 år till. Nu trivs jag bra med livet som det är och blickar fram mot nya äventyr. Spännande tider väntar och detta ska jag dela med mig av nästa vecka!